схема ОП Паркинги и синя зона“Зелената зона във Варна е предназначена

...
схема ОП Паркинги и синя зона“Зелената зона във Варна е предназначена
Коментари Харесай

През пролетта ще заработи зелената зона във Варна

схема ОП „ Паркинги и синя зона “

" Зелената зона " във Варна е предопределена за краковременно паркиране и ще обезпечи около 10 000 паркоместа, сподели Младен Иванов, шеф на Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “.

Той посочи, че тя ще бъде разграничена на 7 подзони и включва регионите от обсега на настоящата сега „ синя зона “ до бул. „ Васил Левски “.

Въвеждането на „ зелената зона “ зависи напълно от темповете на работа на строителните компании, които ремонтират улиците, съобщи Иванов в изявление за Българска национална телевизия.

По думите му, тук-там всички действия са завършили, паркоместата са разчертани и остава единствено монтирането на указателните табели, като общината реализира надзор по съблюдаване на периодите и качеството. В някои региони строително-монтажните работи изостават още от предходната година и е изработен график за наваксване на изоставанията, по този начин че зоната да започва от пролетта на тази година.

На въпрос за актуализация на цените за паркиране, Младенов отговори, че ценовата политика на общинското дружество се дефинира от Общинския съвет и дефинитивно решение ще се вземе след обширен разбор на работата на двете зони, когато проработят дружно.

Засега разширяване обсега на зоните за платено паркиране не се планува, посочи шефът на предприятието и добави, че фокусът е търсенето на терени за създаване на буферни паркинги. Припомняме, че в проектобюджета за 2024 година e заложена сума за начало на проектирането на два буферни паркинга в регион „ Приморски “, като такива средства могат да се насочат и от другите стратегии за финансиране на планове на общината.

Въвеждането на зоните за краткотрайно паркиране освен разтоварва централната градска част, само че вкарва ред в паркирането, какъвто преди няколко години нямаше, разяснява Младен Иванов и добави, че общината ще вкара смарт-системи за ръководство на заплащанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР